Patagonie 3 perito moreno +El Chanten - Reisverslag uit El Chaltén, Argentinië van Wilma Vos - WaarBenJij.nu Patagonie 3 perito moreno +El Chanten - Reisverslag uit El Chaltén, Argentinië van Wilma Vos - WaarBenJij.nu

Patagonie 3 perito moreno +El Chanten

Blijf op de hoogte en volg Wilma

11 Februari 2014 | Argentinië, El Chaltén

Het reizen met de bus loopt hier heel soepel. Een dag vantevoren reserveren is wel nodig. De bussen vertrekken meestal smorgens vroeg, drukte op het busstation. Je moet ruim voor vertrek aanwezig zijn want alle backpacks moeten onder in de bagageruimte gestouwd. In een volle bus reden wij naar Perito Moreno, een van de grootste gletsjers. Wij kenden hem al van plaatjes en tv maar toch is de beleving in het echt indrukwekkend. Via een uitgebreide balustrade met balkons sta je met je neus op de ijsmassa waar regelmatig met een enorm geweld stukken het water instorten.
de volgende dag met de bus naar El Chalten. Een klein plaatsje in NP Les Glaciares. Je kunt daar uitgebreid rondtrekken maar omdat wij maar een dag hadden uitgetrokken zijn wij naar Lago Capri gelopen. Vandaaruit nog een extra rondje om de indrukwekkende top van de Fitz Roy te kunnen bewonderen. Met het weer steeds geluk gehad. Ook hier trokken de wolken rond de top op tijd weg zodat wij mooie plaatjes konden schieten.